tirsdag 29. juni 2010

Fiske og fiskebåter

Ved siden av den blomstrende turismen i Hua Hin, foregår det fremdeles et tradisjonelt fiske nært land med mindre fiskebåter.

På bildet ser vi små fiskebåter ligge på sandbunnen i fjære sjø nedenfor hotell Hilton. På trappen bak den blå fiskebåten kan vi skimte en fisker som klargjør garn til neste tur.



















Det er vanlig at fiskebåtene ligger rett på sandbunnen ved fjære sjø. Det er så langgrunt at det er mest hensiktsmessig. På midten av bildet kan vi skimte hoteller i byen Cha-Am.
Propellakslingen kan legges inn over båtene, slik at propellen ikke kommer i kontakt med havbunnen ved fjære sjø.
Bildet under er tatt ved Phi-Phi øyene utenfor Phuket, og viser hvordan den lange propellakslingen står skrått ned i sjøen bak båten. Det er mulig å regulere hvor dypt propellen skal være i sjøen.
De aller fleste fiskebåtene på stranden har flere lysrør festet i en mast på båten. Lysrørene stikker utenfor båten på hver side, og brukes bl.a. i forbindelse med blekksprutfisking om natten. Blekksprutene tiltrekkes av lyset.

Det fiskes både med garn og ruser.

Her gjør fiskerne vedlikeholdsarbeid på roret til en fiskebåt.

Det fiskes også med garn ved stranden. Til høyre for fiskeren på bildet ser vi  stangen hvor garnet er festet, og den andre enden av garnet  festes i en stang på land.
Her ser vi stangen på land med fiskegarnet surret rundt.

Større fiskebåt på havet.

Fiskerihavna

Fiskerihavnen til Hua Hin ligger omtrent 10 km fra Hua Hin. I havnen er det forskjellige typer fiskebåter i forskjellig størrelse.


Det er også en liten slipp i havna, hvor båtene kan repareres og overhales.