lørdag 10. juli 2010

Aktiviteter i Hua Hin - gokart, ATV-kjøring og fiskedammen

Her beskrives noen av de aktivetene i Hua Hin som jeg har prøvd og kan anbefale. For en mer fullstendig oversikt over mulige aktiviteter i byen, bør du søke på Hua Hin på Internet.

Gokart
Gokartkjøring i Thailand og Hua Hin er en frisk opplevelse, som ikke må sammenlignes med kosekjøring i norden eller i middelhavslandene. Utleiegokartene har en stor motor i Thailand, og det gjør det mulig å gi jernet i over 90 km på langsiden på gokartbanen i Hua Hin. For å si det på en annen måte, så er det ikke motoren som er begrensningen på hvor fort du kan kjøre på den banen. Gjennomsnittshastigheten på en runde er i underkant av 65 km/t for en litt erfaren kjører.



















Du kan fort få litt olje og annen dritt på klærne dine, så ta ikke på det fineste du har når du skal kjøre gokart. Gi ikke full gass på gokarten allerede fra børjan, for dekkene trenger en runde på å bli varm, slik at de får skikkelig grep.




























Flere bilder fra gokartbanen i Hua Hin og fra gokartbanen i Pattong, Phuket.

Her er en video med frisk kjøring på denne banen.


Gokartbanen er omtrent tvers over Hua Hin airport, og det er vanligvis tilstrekkelig å si gokart, Hua Hin airport til drosjesjåføren. Gokartbanens egen webside.

ATV-kjøring (terrengmotorsykkel)
ATV-kjøring i skogen er morsomt. Terrengmotorsyklene har automatgear og en motor på 200 ccm, så det går unna, uten spørsmål om sertifikat eller alder fra utleier. Du kjører bare en enkel, liten runde på en bane, slik at thaiene ser du behersker terrengsykkelen noenlunde. Så er du klar for større utfordringer!

Det er mulig med turer i skogen på 1 eller 2 timer, med en egen thai som fører. Mannen i midten på bildet under leder en gruppe turister som skal på skogstur.


Etter en stund med kjøring i skogen stoppet vi for å drikke vann ved et tempel og noen andre bygninger et sted i skogen. Det er tempel overalt i Thailand.

Her var det nødvendig å fjerne noen greiner som lå over stien.

ATV-turer arrangeres fra et sted i Cha-Am, som ligger omtrent 20 km fra Hua Hin. Det er viktig å si til drosjesjåføren at du skal til ATV i Cha-Am, for det er noe ATV-kjøring for unger i nærheten av Hua Hin, og sjåføren kan misforstå hvor du vil hen. Ha på deg klær og sko som tåler å bli griset av støv og som kanskje aldri mer blir helt rene igjen. Link til mer info om ATV-kjøring.

Fiskedammen
Fiskedammen er egentlig to seperate dammer hvor det er satt ut store eksotiske fisk av forskjellige arter. Der kan du mot betaling fiske alt du orker med stang. Fisk som blir fanget, blir veid og sluppet ut igjen. I dammen med de største fiskene fiskes det med et stykke rå kylling som ligger på bunnen til fisken kommer og biter på.

Her ser vi en finne som har fått napp. Legg merke til parasollen, bordet og stolene rundt. Sånt utstyr var det til alle som fisket, slik at man kunne sitte i fred og ro og vente på at fisken skulle bite på. Skulle det skje at du ble sulten og/eller tørst, hentet de ansatte mat og drikke til deg fra en liten kafe 30 meter unna.

Ved fiskedammen var det herlig stille og fredelig. Her kunne man kose seg og nyte ferien, eller tenke på eksistensielle spørsmål i menneskenes liv. Godt var det i alle fall å komme bort fra all støyen i Hua Hin sentrum.
Her har den ene finnen fanget en slags malle. Den ble grundig veid og sluppet ut igjen.




 
Fiskedammen kan anbefales for vokne menn, ikke for familier. Mer info om fiskedammen.